Käisime tegemas ja proovimas Vapiano vegan uudisroogasid



 

vegan-siltSeptembri keskel kutsus Vapiano oma uusi vegan ja vegetarian roogasid testima. Kutse jõudis pika ringiga ka minuni ja nii see plaani sai võetud.

Köögis eksperimenteerimine on alati põnev ja kui kuuleb, et mõni söögikoht on vegan roogadele menüüs rohkem ruumi teinud on see alati minu jaoks tore uudis ning võimalusel proovin järgi.

Nii me Tristaniga peale tööd ja kooli 19. septembri õhtul Solarise Vapianosse jõudsime, kus lauas oligi veel kaks vaba kohta meid ootamas ja tore seltskond inimesi.

Ma ei teadnud varem Vapianost just väga palju, seega oli huvitav kuulata Vapiano tegevjuhi Tarvo Jaansoo lugu sellest, kuidas ta 2006. aastal Düsseldorfis sattus Vapianosse lõunatama ja sealt tuli kiirelt mõte, et see Itaalia kööki pakkuv restoran tuleb ka Eestimaale tuua.

Väga meeldiv oli ka kuulata tema nägemust vegan toidu suhtes ja isiklikku suhet sellega läbi oma tütre, kes nagu ma aru sain on juba mõnda aega 100% taimse toidu peal olnud.

vapiano-vegan-ohtu

tarvot-kuulamas

Tarvo selgelt nautis oma rolli selles kõiges ja lugude rääkimist, mis tegi kogu olemise kõigi jaoks väga mõnusaks.

Lisaks Tarvole andis toidu ja köögi opereerimise kohta infot Kaspar, kes oma igapäevases töös tegeleb uute töötajate väljakoolitamisega. Väga õpetlik ja uudne kogemus oli teisel pool letti koos temaga olla ja kuuma panni taga toimetada. Kaspar seletas lihtsalt lahti põhitõed ja lasi kõik algusest lõpuni valmis teha. Peale seda kogemust on minu kodused pastad ja risottod kindlasti paremad. Aitäh Kaspar!

kaspar-opetab

Aga nüüd menüü juurde.

Joogiks pakuti meile nelja erinevat Vapiano jääteed, mis minu jaoks olid võib-olla natukene magusad, aga Tristanile väga meeldisid ja kaasa antud pudel sai järgmine õhtu kiirelt tühjaks.

vapiano-teed

Menüü täpne nimetus on “Vegan ja vegetarian uudisroad”, ehk siis paar asja on seal mõne piimatootega (pizza puhul saab juustu ära jätta, ehk kogu uudisroogade menüüs on teoorias 9 vegan asja 11st).  Alustuseks pakuti soovijatele kõrvitsasuppi (Zuppa Di Zucca), mis ei olnud vegan, kuigi seal on ka kookospiim, seega ma ei saanud aru miks ei võiks see 100% taimselt tehtud olla. Ma ise seda ei proovinud, aga Tristan sõi väikese kausi tühjaks, mis oli suur ime, sest ta ei ole just kõige suurem supi sõber.

zuppa-di-zucca

Järgmisena toodi meile bulguri salat (Insalate Orientale), mis üllatas oma maitse detailidega väga ja pani mind küll bulgurit täitsa uue pilguga vaatama.

insalata-orientale

Seejärel toodi proovida falafellid (Piatto Falafel) värske rukola ja lambasalatiga. Olin just paar päeva varem F-hoones käinud lõunal ja söönud nende Kõrvitsa-kikerhernefalafeli salatit, seega oli värske võrdlus olemas. Vapiano üllatas positiivselt, sest ma polnud tükk aega nii mahlaseid falafelle saanud.

piatto-falafel

Peale väikest eelrooga suundusime kööki, kus saime proovida pasta ja risotto tegemist. Väga mõnus oli peale pikka päeva ekraani taga istumist midagi täiesti uut teha. Omamoodi dejavu hetk ja korraks meenus kunagine baarmeni töö Floridas.

kaspar-koogis

kaspar-kokkab-pasta

tristan-kokkab

tristan-pildistab-pastat

Pasta Crema Di Avocado Con Rucola sai tehtud kahe erineva pastaga ja üllatuseks sõi Tristan pasta ka peaaegu lõpuni. Ei mäletagi millal ta õhtu jooksul nii palju oleks söönud. Risottoga (Risotto Di Zucca) oli juba raskem ja selleni ta ei jõudnudki (ruumi pidi magustoidule ka jätma ju). Mina olin üllatunud, kui huvitavalt kõrvitsat saab kasutada ja vean juba see nädalavahetus maalt ühe suure kera koju.

pasta-creama-di-avocado-con-rucola

Magustoiduks pakuti vanillimaitselist banaanikreemi (Crema Banana Con Noce Caramellato). Minu jaoks oli see natukene liiga magus, aga see selgelt ei seganud, sest portsjon ei olnud liiga suur ja sobis hästi õhtu lõpetamiseks. Väga meeldisid karamelliseeritud Kreeka pähklid selles.

creme-banana-con

Ja hinnad? Minu jaoks on Vapianos kvaliteedi ja hinna suhe paigas. Olles nüüd teadlikum, kust nende tooraine tuleb, kuidas nad toitu valmistavad , koos minu jaoks sõbralikuma menüüga, jõuan ma tulevikus kindlasti sinna tihedamalt ka sööma.

*piltidel olevate proovi portsjonite suurused ei peegelda kindlasti tava menüüs olevat kogust.

vapiano-hinnad

Kokkuvõttes igati positiivne kogemus meile mõlemale Tristaniga. Maitse meeled said pai, toidu kohta õppisin kindlasti midagi uut, mille sain juba järgmine päev proovile panna, kui kodus meile Vapianost kingitusena kaasa pandud värske pasta õhtusöögiks tegin.

Kui midagi üldse soovida, siis palun ärge selle vegan juustu osas alla andke. Usun, et te leiate ühel hetkel sobiva toote, et vegan variandis pizza peal on ka juust 😉

Ja kingitusena kaasa antud Basiilik kasvab jõudsalt. Tristan kastab seda korralikult ja muudkui nopib lehti…

Aitäh võõrustamast ja head katsetamist uute roogadega.

Kohtumisteni!



Kirjutas: - 02.10.2016






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: