Ahjus küpsetatud porgandi hummus



porgandihummus2

Hummust võib teha väga erinevatest koostisosadest. Meie viimase aja lemmikus on võimsalt esindatud ahjus küpsetatud porgand, mida vahest ei jõuagi kõike blenderisse panna, sest väikese soola ja pipraga ahjust võetuna on see lihtsalt yammi!

Kikerherneid eelistan ise keeta, aga alati sobib ka poest purgis ostetud kraam.

Koostisosad:

  • 400 grammi porgandit
  • 1-2 spl oliiviõli
  • näpuotsaga soola ja pipart
  • 300 grammi kikerherneid (varem valmis keedetud ja kurnatud)
  • 2 küüslaugu küünt
  • 2-3 spl tahhiinit
  • 1 tl paprikat
  • 1 tl köömneid
  • 2 spl sidrunimahla
  • natukene vett

Valmistamine:

  1

Kooritud porgandid sega 1-2 spl oliiviõlis ja maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit.

  2

Pehmed porgandid blenderda koos ülejäänud koostisosadega, kuni saad mõnusa kreemja massi. Vajadusel lisa vett tunde järgi, kui hummus tundub liiga paks.
porgandihummus

porgandihummus4 porgandihummus3

 



Kirjutas: - 16.10.2014






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: