Gluteenivabad paksud pannkoogid tatrajahust



gluteenivabad pannkoogid tatrajahust

vegan gluteenivabad pannkoogid

Pannkookidel on kindlasti tähtis koht meie söögikultuuris, olles üks populaarsemaid hommikusööke.

Pannkookide tegemine ilma muna ja nisujahuta on olnud juba päris pikalt korralik väljakutse. Maitses polegi nii väga küsimus olnud, aga nad on alati kippunud väga ära lagunema ja on teinekord lõpuks mingisugust pudrumoodi asja meenutanud. Trotsi ja nalja rohkelt, kui hommikusöögi peale öeldakse naerdes, “issi, see ei ole ju pannkook!”

Viimase paari nädala katsetused on vilja kandnud ja olen lõpuks tulemusega väga rahul.

Koostisosad:

  • 2 dl tatrajahu
  • 2 dl mandlipiima
  • 1 tl õunaäädikat
  • 1 spl linajahu + 5 spl vett
  • 2 tl kookossuhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit (tagasihoidlik, mitte kuhjaga)
  • 2 spl kookosõli sulatatud kujul


Portsjonite arv: 6-7 pannkooki

Valmistamine:

 1

Sega ühes kausis kõik kuivained (jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber).

 2

Teises kausis sega mandlipiim ja õunaäädikas ning seejärel sega sinna juurde ka linajahu mix veega(segatud 5 spl veega varem). Lõpuks sega sinna juurde ka kookosõli. Hea oleks, kui piim on toasoe, siis ei lähe kookosõli tükki, ega kõvaks.

 3

Kalla teise kausi segu esimesse kaussi ja sega hoolikalt läbi.

 4

Küpseta pannkooke ühelt poolt umbes 1.5 minutit ja teiselt poolt 1 minut. Ühe pannkoogi suurus on umbes 1.5 spl tainast ja küpsetan neid natukene üle keskmise kuumusega pliidil. Nagu ikka pannkooke küpsetades lase pann enne korralikult kuumaks, kui sinna tainast kallad.

 5

Serveeri oma lemmikmoosi, marjade, puuviljade või vahtrasiirupiga.  Ameerika köögist inspireerituna sobib vahtrasiirupiga koos väga hästi maapähklivõi.

Head isu!gluteenivabad pannkoogid tatrajahust ohtra vahtrasiirupiga



Kirjutas: - 08.02.2015


Kommentaarid

  1. kata ütleb:

    Tere! Selliseid või umbes selliseid pannkooke on tehtud küll! Ostsin sügisel Roy Strideri käest (kes muude toredate tegevuste kõrval ka tatart kasvatab) mõne kilo mahe-tatrajahu. Olen seganud pannkoogitaignasse nii õunalõike kui kõrvitsapüreed. Aga see arvamus, et ilma muna ja nisujahuta pannkook ära laguneb, on päris vale… ei lagune ta midagi! Tänud ilusate piltide ja retseptide eest. 🙂






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: