Lipuvärvides sini-must-valge kook



eestisinimustvalgekook

Tristanil on juba ammu olnud soov, et Eesti sünnipäevaks teeme lipuvärvides koogi. Hea plaan, aga teostamine ei ole üldse lihtne. Looduses on sinise värviga kehvad lood, kui just kuidagi ei saa taevast purki panna ja hiljem blenderisse.

Peale erinevaid katsetusi puuviljade ja marjadega sai lõpuks osetud kõige “naturaalsem” toiduvärv, mis oli üllatuseks isegi ilma säilitusaineteta. Seda kulub väga vähe ja kui eesmärk ei ole kindlasti sinine tulemus, siis supilusikatäis mustikaid ajab ka asja ära. Natukene lilla see tulemus tuleb, aga maitse on hea.

Kui toiduvärv välja jätta on see täitsa toorkook.

Koostisosad:

  • PÕHI (valge kiht)
  • 35 grammi kookoslaaste (leotatud 15-20 minutit)
  • 0.25 dl kakaovõid (sulatatud)
  • 0.25 dl kookosõli (sulatatud)
  • SISU (must värv)
  • 60 grammi kuivatatud mooruspuu marju (leotatud 15 minutit)
  • 0.25 dl kakaovõid (sulatatud)
  • 0.25 dl kookosõli (sulatatud)
  • SISU (sinine värv)
  • 100 grammi india pähkleid (leotatud 5-6 tundi)
  • näpuotsaga puhast vanilje pulbrit
  • 0.25 dl kookosõli (sulatatud)
  • 0.25 dl kookospiima
  • 1 spl vahtrasiirupit (või mõnd muud magustajat nagu agaavisiirup)
  • Paar tilka sinist toiduvärvi või alternatiivina 1 spl mustikaid, mis annab küll lillaka tooni, aga kolm erinevat värvi on ikka ilusasti olemas.


*Kogused mõeldud 12 cm läbimõõduga koogivormile.

Valmistamine:

 1

Blenderda või purusta köögikombainis kurnatud kookoslaastud, kakaovõi ja kookosõli. Suru saadud mass koogivormi põhja ning aseta külmkappi.

 2

Seejärel blenderda kõik musta värvi koostisosad (kurna kindlasti mooruspuu marjad) ja vala saadud mass koogivormi ning aseta umbes tunniks külmkappi (sügavkülmas piisab 30 min).

 3

Nüüd kurna india pähklid ning blenderda koos ülejäänud sinise värvi koostisosadega.  Vala saadud mass koogivormi teisele kihile ja lase külmkapis seista 2-3 tundi.

Palju õnne!



Kirjutas: - 24.02.2016






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: