Juustumaitselised lehtkapsa krõpsud



Juustumaitselised lehtkapsakrõpsud

Lehtkapsa krõpsudega olen katsetanud juba paar aastat ja suured lemmikud on olnud maitsepärmiga tehtud juustumaitset meenutavad krõpsud. Mingi aeg lisasin veel juurde ka kõrvitsa, mis andis eriti hea maitseelamuse.

Lehtkapsast on lihtne kasvatada ja sobib meie kliimasse hästi. Viimased taimed võtsin üles alles hiljuti, kui kalendris oli juba aasta uus. Need krõpsud sisaldavad palju kaltsiumi, rauda ja vitamiine nagu B12, A ja C.

Koostisosad:

  • 200 grammi india pähkleid (leotuatud vähemalt 1 tund)
  • 1 sidruni mahl
  • 350 grammi kõrvitsat
  • 7 spl maitsepärmi
  • 1/2 tl meresoola
  • 1 klaas vett
  • 250 grammi lehtkapsast (puhastatud ilma rootsudeta)

Valmistamine:

 1

Purusta blenderis või toidukombainis kõik koostisosad, välja arvatud lehtkapsas, kuni saad pehme kreemja massi. Vajadusel lisa vett. Saadud kaste vala väikeseks rebitud lehtkapsa tükkidele ning sega hoolikalt. Lase umbes 15 minutit kastmel sisse imbuda ja sega veelkord.

 2

Aseta lehtkapsa tükid õhukese kihina plaatidele ning kuivata 45 kraadi juures 8-10 tundi.

Head isu!

Juustumaitselised lehtkapsakrõpsudJuustumaitselised lehtkapsakrõpsud

Juustumaitselised lehtkapsakrõpsud

Juustumaitselised lehtkapsakrõpsud

Juustumaitselised lehtkapsakrõpsud

 



Kirjutas: - 17.01.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: