Kanepihummus



kanepihummus retsept

Hummus on kindlasti üks populaarsemaid määrdeid, mida on lihtne teha ja toidab hästi.

Lisaks klassikalisele hummusele (kikerherned, tahhiini, oliiviõli, sool, pipar, sidrunimahl ja küüslauk) võib teha oma maitse järgi väga erinevaid variante nagu karulauguhummus, peedihummus, porgandihummus jt.

Meie üks viimase aja lemmikuid on hummus kooritud kanepiseemnetega. Väga rammus, toitev ja tervisele kasulik.

Kanepiseemnetes on märkimisväärselt kergesti omastatavaid valke, mis varustavad keha kõigi vajalike aminohapetega, lisaks on seal ka palju polüküllastumata rasvhappeid. Oomega-6 ja oomega-3 rasvhapete suhe on kanepiseemnetes 3 : 1, mis aitab hästi parandada südame-veresoonkonna tervist ning tugevdada immuunsüsteemi.

Koostisosad:

  • 250 grammi keedetud ja kurnatud kikerherneid (umbes üks 400 grammine purk)
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1 purustatud küüslauguküüs
  • 2 spl tahhiinit
  • maitse järgi soola ja pipart
  • 100 grammi päikesekuivatatud tomateid koos õliga (alternatiivina sobib väga hästi lihtsalt 2 spl oliiviõli)
  • 4-6 spl kooritud kanepiseemneid

Kogus: -400 grammi kanepihummust

Valmistamine:

 1

Sega kõik koostisosad köögikombainis või blenderis. Mulle meedib kanepiseemned lisada täitsa lõpus, et hummus jääks natukene tükiline. Juhul, kui soovid siidisemat tulemust blenderda kauem. Vajadusel lisa natukene vett, kui saadud mass jääb liiga paksuks.

Head isu!



Kirjutas: - 04.10.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: