Karulauguhummus



karulauguhummus

Karulauk hakkab vaikselt õitsema ning varsti ongi selle kodumaise väetoidu kasvuaeg selleks aastaks läbi.

Lisaks karulaugupestole olen see kevad teinud ka karulauguhummust, mis on pestole hea vaheldus. Väga lihtne teha ja kui kasutada eelnevalt keedetud kikerherneid, siis käib see kõik väga kiirelt ning ongi rammus ja tervislik leivamääre olemas.

Karulaugus on palju C-vitamiini (150 mg%), mis aitab leevendada külmetushaigusi. Samuti on karulaugus märkimisväärselt väävlit, mis aitab hoida korras meie ajutegevust ja soodustab insuliini tootmist, mis teeb selle väga tähtsaks toiduaineks 2. tüübi suhkruhaigetele. Väidetavalt aitab karulugu kõrge väävli sisaldus ennetada ka Alzheimeri tõbe.

Soovitatakse süüa ka kõrge vererõhu ja kõhuhädade korral.

Koostisosad:

  • 250 grammi keedetud ja kurnatud kikerherneid (umbes üks 400 grammine purk)
  • 100 grammi karulauku
  • 0.5 sidrunit
  • 2 spl tahhiinit
  • maitse järgi soola, pipart ja vürtsköömneid
  • 2-3 spl oliiviõli

Kogus: 425 grammi karulauguhummust

Valmistamine:

 1

Sega kõik koostisosad kas köögikombainis või blenderis. Vajadusel lisa natukene vett, kui saadud mass jääb liiga paksuks.

Karulauguhummust on eriti hea määrida värskelt ahjust tulnud leivale.

Head isu!



Kirjutas: - 10.05.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: