Kreemjas juustune kõrvitsapüreesupp



kõrvitsapüreesuppKõrvits kasvab meie kliimas hästi ning õigesti säilitades võib veel kevadel  sellest teha erinevaid roogasid. Maitselt on minu arvates üks parimaid nn. Golden nugget kõrvits, mis on oma suuruselt pisikene, aga maitse on magus ja kreemjas ning sobib väga hästi ka toorelt süüa.

Kõrvits on madala kalorsusega, sisaldades erinevaid antioksüdante, karoteene, mineraale (vask, kaalium, kaltsium ja fosfor) ja vitamiine A, B (B6, tiamiin, folaadid, niatsiin ja pantoteenhape) C ja E.

Seda suppi teen enamasti täiesti tunde järgi. Kui on soov kreemjamat suppi saada kasutan kindlasti kookospiima ja maitsepärmi. Teinekord lisan ka ühe keskmise kartuli. Tšillit võib lisada rohkem, kui meeldivad teravad toidud või üldse välja jätta. Hästi sobib siia ka ingver. Väikesed kollaka viljalihaga kõrvitsad on kindlasti parim valik.

Koostisosad:

  • 800 g kõrvitsat
  • 3 keskmist porgandit
  • 2 keskmist sibulat
  • 2 küüslaugu küünt
  • näpuotsaga soola
  • 1/2 tšillikauna
  • 3 spl maitsepärmi
  • 1 klaas vett/kookospiima*
  • 1-2 spl oliiviõli


Portsjonite arv: 6-8

*kookospiim annab kreemisema maitse, kui vesi, kuid vahe ei ole midagi drastilist.

Valmistamine:

 1

Hauta väheses oliiviõlis 10-15 minutit tükeldatud porgand, sibul ja küüslauk.

 2

Lisa tükeldatud kõrvits, sool, tšilli, vesi/kookospiim ning hauta vaiksel tulel veel umbes 10 minutit.

 3

Võta pott tulelt, lisa maitsepärm ja purusta saumikseriga kogu see mass, kuni saad mõnusa kreemja püree.

Head isu!

kõrvitsapüreesupp2

kõrvitsapüreesupp

 



Kirjutas: - 17.01.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: