Krõbedad röstitud kikerherned



röstitud kikerherned

Kikerherned on väga toitvad sisaldades rikkalikult valku, rauda, magneesiumi, vaske, tsinki, kuidaineid ja foolhapet.

Siin üks väga lihtne ja kiire snäkk kikerhernestest, mis sobib hästi näiteks nädalavahetusel sauna kaasa teha.

Koostisosad:

  • 250 grammi keedetud, pestud ja kurnatud kikerherneid*
  • 2 spl päevalilleseemne õli
  • 3 spl maitsepärmi
  • maitse järgi soola

* Umbes üks 400ml purk valmis kikerherneid, kui Sa ise ei viitsi keeta.

Valmistamine:

 1

Sega kausis päevalilleseemne õli(või mõni muu sobiv õli, mis on käepärast), maitsepärm ja sool. Seejärel lisa juurde pestud ja kurnatud kikerherned ning sega hoolikalt läbi.

2

Aseta marinaadis kikerherned ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 25-30 minutit. Kui soovid veel krõbedamaid hoia kikerherneid natukene kauem ahjus.

Sellisel kujul röstitud kikerherneid võid teha väga erineva maitsega. Lihtsalt õlis marineeritult või teravamat maitset otsides lisades oma maitse järgi näiteks tšillipipart.

Head näksimist!



Kirjutas: - 06.03.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: