Küüslaugu lehtkapsa (kale) krõpsud



lehtkapsa krõpsud 2

Lehtkapsas (kale inglise keeles) kasvab meie kliimas väga hästi ja on juba mõnda aega müügil ka Eestis(olen näinud Mahemarketis, Keskturul ja Kaubamaja toidupoes). Sobib hästi salatitesse ja smuutidesse ning nagu näha saab sellest ka mõnusaid krõpse teha.

Koostisosad:

  • 8-10 suurt lehtkapsa vart/lehte (umbes 200 grammi ilma rootsudeta)
  • 1 tass päevalilleseemneid (leotatud 60+ minutit)
  • 5 purustatud küüslaugu küünt
  • 1/2 sidruni mahl
  • 2 spl maitsepärmi
  • 2 tl meresoola
  • 1 spl mett
  • 1 tass vett

Valmistamine:

 1

Puhasta lehtkapsas ja eemalda rootsud. Selleks, et pärast hea segada oleks aseta lehtkapsa tükid suurde kaussi.

 2

Pane kõik ülejäänud komponendid blenderisse ja lisa vett, et mass ei jääks liiga paks ja samas vaata, et see ei tuleks ka liiga vesine.

 3

Kalla saadud “kaste” lehtkapsastele peale ja sega hoolikalt läbi. Ideaalis peaks kõik lehtkapsa tükid olema kaetud õhukese kastme kihiga.

 4

Aseta lehtkapsa lehed õhukese kihina plaadile ning kuivata 45 kraadi juures 8-10 tundi.

lehtkapsas-kalelehtkapsa krõpsudlehtkapsa krõpsud 3

 



Kirjutas: - 23.09.2013






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: