Läätsepallid tomatikastmes



läätsepallid 4

Läätsed on rikkad mineraalainete ja valkude poolest. Olenevalt sordist võtab keetmine aega umbes 30 minutit ja nad sobivad väga hästi salatitesse, suppidesse ja ahjuroogadesse. Samuti võib neid ka idandada ja hiljem värskeid võrseid toidus kasutada.

Koostisosad:

  • 1 tass keedetud beluga läätsesid
  • 1/2 tassi maisi
  • 1 väike sibul
  • 1 väike porgand
  • 2-3 küüslaugu küünt
  • 1 spl oliivi õli
  • 1 spl jahvatatud paprikat
  • 1/2 tl tšilli pipart
  • 1 tl meresoola
  • 3-5 spl kaerahelbeid
  • KASTE:
  • 300g tomateid (purustatud blenderis)
  • näpuotsaga soola ja pipart

Valmistamine:

 1

Tükelda sibul ja küüslauk ning pruunista õrnalt pannil 6-10 minutit oliiviõlis ning pane seejärel toidukombaini/blenderisse.

*Samal ajal pane ahi sooja temp. 175 kraadi.

 2

Lisa juurde läätsed, mais, maitseained, riivitud porgand ja õrnalt kohvimikseris purustatud kaerahelbed ning sega kogu mass aeglasel reziimil. Vajadusel lisa hästi natukene vett.

 3

Vormi väikesed pallid ning küpseta 30-40 minutit.

Tomatikastme tegin värsketest tomatitest, mille purustasin blenderis maitsestades soola ja pipraga ning lisasin pallidele umbes 5 minutit enne ahjust väljavõtmist.

Serveerisin koos riisi spagettide ja salatiga.

läätsepallid läätsepallid 3 läätsepallid 6

 



Kirjutas: - 02.10.2013






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: