Lehtkapsa supp röstitud kikerhernestega



lehtkapsa supp kikerhernestega 2Lehtkapsast oleme kasvatanud* maal nüüd juba kolm aastat, millest suur osa läheb kuivatisse, et erinevaid krõpse teha. Vahel ka mõni kerge salat või smuuti.

Nädalavahetusel sai köögis katsetatud ja seekord tegin krõpsude asemel tervisliku ja toitva supi, kuhu sobisid juurde väga hästi röstitud kikerherned.

*Lehtkapsas kasvab meie kliimas väga hästi, sisaldades palju kaltsiumi, rauda ning A ja C-vitamiine. Kikerhernestes on rikkalikult valku, rauda, magneesiumi, vaske, tsinki, kuidaineid ja foolhapet.

Igaljuhul palju head kraami!

Koostisosad:

  • 1 sibul
  • 2 varselleri vart
  • 2 spl oliiviõli
  • 3 küüslaugu küünt
  • 2-3 spl tükeldatud peterselli
  • 2-3 keskmist kartulit
  • 2 keskmist porgandit
  • 125-150 grammi lehtkapsast (ilma rootsudeta)
  • Maitse järgi soola, pipart ja chillit

Kogus: 2-3 portsjonit

Valmistamine:

 1

Pane kartul ja porgand keema. Umbes 5 minutit enne, kui kartulid ja porgandid on piisavalt pehmed lisa lehtkapsas ning keeda veel natukene. Kurna kartul, porgand ja lehtkapsas, jättes osa kurnatud veest alles, et seda hiljem kasutada.

 2

Pruunista (5-7 minutit) sibul, küüslauk ja varseller oliiviõlis, lisades täitsa lõpus tükeldatud peterselli.

 3

Kasuta, kas blenderit või saumikserit ning purusta kõik koostisosad, lisades maitse järgi soola, pipart ja chillit. Kurnatud vett kasuta selleks, et supile anda sobiv paksus.

Röstitud kikerherneste reptsepti leiad siit.

Head isu!

lehtkapsa supp kikerhernestega

 



Kirjutas: - 28.10.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: