Mehhikopärane hamburger punastest ubadest



hamburger

Ilmad on imelised ja endiselt saab õhtusööki õues nautida. Üks väike tegelane arvas, et hamburgeri võiks õhtusöögiks teha ja kiirelt sai mõttest kinni haaratud.

Komponentidest olid ainult kuklid puudu ja nii sai kodu poest kiirelt kõige tervislikumad rukkikuklid juurde valitud. Järgmine kord varub aega ja teeb kuklid ka ise.

Portsjonite arv: 4-6

Koostisosad:

  • 1 tass punaseid ubasid (keedetud varem – valmistoodang mahemarketist)
  • 1 väike sibul
  • 2 keskmist küüslaugu küünt
  • 1 spl oliivi õli
  • 3-5 spl kaerahelbeid
  • 1/2 tassi maisi
  • näpuotsaga meresoola
  • 1/2 tl tšilli pipart
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • 1 tl vahemere ürdisegu

Valmistamine:

  1

Tükelda sibul ja küüslauk ning pruunista õrnalt pannil 6-10 minutit oliiviõlis. (Samal ajal pane ahi sooja temp. 175 kraadi).

  2

Lisa juurde oad, mais ja maitseained ning peale paari minutilist segamist purusta kogu mass aeglasel reziimil toidukombainis.

 3

Purusta kaerahelbed kergelt kohvimikseris. Ole ettevaatlik, et liiga peeneks neid ei tee ja lisa ülejäänud massile.

Kui taigen on liiga vedel, siis lisa juurde purustatud kaerahelbeid. Võid jätta ka väikese osa ubasid ja maisi eraldi ning selle hiljem käsitsi juurde lisada koos kaerahelvestega – siis ei lähe taigen nii vedelaks ja on pärast kotlett natukene krõmpsuvam.

 4

Vormi 4-6 kotletikest ja aseta küpsetuspaberile.

Küpseta 30-40 minutit (keera pole pealt) ja ongi valmis.

Kui soovid grillil teha, siis soovitan kotletid enne külmkappi mõneks ajaks panna – püsivad paremini koos.

Vahele lisasin veel suvikõrvitsa viilud, salatit, tomatit, kurki ja punast sibulat.

hamburger 2

 



Kirjutas: - 10.09.2013






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: