Mustika-kookose toorkook



mustika-kookose toorkook

Metsaalused on sinised. Mustikaid on palju ja need on suured. Ise korjatud saak on alati kuidagi eriline, kui sellest midagi teha.

Mustikad sisaldavad väga palju kasulikke aineid, nagu kiudained, kaalium, naatrium, magneesium, fosfor, B-grupi vitamiinid, C vitamiin jpm.

Mustikad aitavad kõrge vererõhu vastu, mälu korras hoida, seedehäirete ja põletike vastu. Lisaks on mustikad tuntud, kui ka hea looduslik abimees meie nägemisele. Mustikad aitavad leevendada silmade väsimust ja hoida pilgu teravana.

Siin üks rammus mustika toorkook, mis valmib kiirelt ja sisaldab palju tervist toetavaid komponente.

Koostisosad:

  • PÕHI
  • 40 grammi mandleid
  • 30 grammi datleid või rosinaid
  • 15 grammi kookoslaaste
  • 1 spl kookosõli (sulatatud)
  • SISU
  • 60 grammi india pähkleid (leotatud 5-6 tundi)
  • 150 grammi mustikaid
  • 25 grammi kookoslaaste
  • 40 grammi (0.5 dl) kookosõli (sulatatud)


*Kogused mõeldud 12 cm läbimõõduga koogivormile.

Valmistamine:

 1

Blenderda või purusta köögikombainis mandlid, datlid/rosinad, kookoslaastud, lisades lõpus kookosõli. Suru saadud mass koogivormi põhja.

2

Seejärel blenderda kurnatud india pähklid, mustikad, kookoshelbed ja kookosõli. Kui soovid veel magusamat tulemust, siis võid alati lisada oma maitse järgi midagi (näiteks näpuotsaga vanilje ekstrakt või 1 spl vahtrasiirupit). Kui jätad sisust kookoslaastud välja on tulemus natukene kreemjam/siidisem. Mõlemad variandid väga head.

Vala saadud mass koogivormi ja lase külmkapis seista 1-2 tundi.

Head isu!

mustika-kookose toorkook



Kirjutas: - 07.08.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: