Naadi-karulaugu pesto



naadi-karulaugu pesto suur

Looduses on imeline aeg. Kõik tärkab ja ärkab. Omamoodi uus algus kõige elava jaoks.

Üks esimesi VÄEGA taimi, mida kevadine loodus meile pakub on karulauk. Värskelt tärganud karulaugu maitse on väga tugev ja terav. Hiljem, kui karulauk õitsema hakkab muutub maitse ka pehmemaks ja seda saab julgemalt süüa.

Populaarseim toit karulaugust on kindlasti pesto.

Selleks, et karulaugust saadava pesto maitse nii “terav” ei oleks sobib sinna lisada spinatit vm. rohelist. Väga hästi sobib otse loodusest värskelt tärkav naat. Tüütu umbrohi aias, aga samas tõeline väetaim.

Värsked “beebi” naadid muudavad pesto maitse pehmemaks, samas säilib karulaugule omane teravus.

Soola ja pipart üldiselt ma ei lisa, sest ei näe mõtet karulaugule eripärast maitset hakata peitma.

Paljud lisavad pestosse oliiviõli, mina olen selle asendanud pigem paari avokaadoga.

Koostisosad:

  • 50g naati
  • 100g karulauku
  • 150 grammi india pähkleid (leotatud 60+ min)
  • 1-2 avokaadot
  • 2 spl sidrunimahla

*kogus: 325-350 grammi

Valmistamine:

 1

Pese hoolikalt naat ja karulauk, blenderda koos kurnatud india pähklite ja puhastatud avokaadodega. Lisa natukene vett, et saada omale sobiva paksusega pesto. Mina lisasin veel natukene maitseks ka sidrunimahla.

Head isu!



Kirjutas: - 02.05.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: