Õhukene gluteenivaba šokolaadikook



sokolaadikook 6

Värskelt ahjust tulnud šokolaadikook ja paar palli külma Oatly vaniljejäätist sobivad ime hästi kokku. Väga lihtne ja kiire kook, mis ei vaja palju toimetamist köögis.

Koostisosad:

  • PÕHI
  • 2.5 dl jahu (kasutasin 1.5 dl tatrajahu ja 1 dl kaerajahu)
  • 1 dl toorkakaod
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0.75 dl kookosõli (sulatatud kujul)
  • 1.25 dl kookospiima
  • 1 dl vahtrasiirupit
  • 1 spl õunaäädikat
  • PEALMINE KIHT
  • 2 spl kookosõli (sulatatud)
  • 2 spl kakaovõid (sulatatud)
  • 2 spl vahtrasiirupit
  • 2-3 spl toorkakaod


*Kogused mõeldud 24 cm läbimõõduga koogivormile.

1

Sega esimese osa (PÕHI) kuivained ühes kausis ja teises kausis piim, kookosõli, vahtrasiirup ja õunaäädikas. Kui kõik on hästi läbi segatud, siis sega mõlema kausi sisu kokku ning vala koogivormi ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 18 minutit.

2

Sega kõik pealmise kihi koostisosad ning vala saadud mass ahjust välja võetud koogile. Lase natukene jahtuda ja võimalusel serveeri soojalt.

Head isu!

sokolaadikook 2



Kirjutas: - 01.06.2016






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: