Palju õnne Eesti Vabariik! Šokolaadi-kookosekook



šokolaadi-kookosekook

Täiskasvanuna ei ole viimase nädala jooksul sellele väga suurt tähelepanu pööranud, et läheneb Eesti Vabariigi sünnipäev. Lasteaias on teemat selle eest korralikult elus hoitud ja kindel arusaamine oli juba eile, et sünnipäeva puhul teeme ju kooki.

Esialgu oli mõte, et teeks ühe toortordi, aga kuna kodused koostisosade varud olid hommikul piiratud ja meenus üks paarinädalane katsetus, mida oli soov natukene täiendada, võtsime ette hoopis šokolaadi-kookosekoogi tegemise. Blender tööle, põhi ahju. Uuesti blender tööle ja sünnipäevale mõeldud kook uhkelt koos soliidse sajale läheneva numbriga valmis. Õnneks saime ikka õige numbri peale. Suure hurraaga tahtis esialgu number üheksa kuuega segamini minna, aga olukord sai päästetud ja sünnipäevalaps jäi nooremaks tegemata.

Koostisosad:

  • PÕHI
  • 400ml kookosepiima (full fat Santa Maria vm.)
  • 1 sp jaanikaunapulbrit (karoobi pulber)
  • 2 spl toorkakaod
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 keskmist banaani
  • 4 spl kookossuhkrut
  • 4 spl kookosjahu
  • 4 spl tatrajahu
  • 1 spl linaseemnejahu + 5 spl vett
  • ŠOKOLAADIKREEM
  • 1 spl jaanikaunapulbrit (karoobi pulber)
  • 1 spl toorkakaod
  • 2 spl indiapähklivõid
  • 1 dl maitsestamata kookospiima
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • 2 spl kookosõli (sulatatud 40+ kraadi temperatuuril)
  • KOOKOSE-INDIAPÄHKLI KREEM (number)
  • 100 g indiapähkleid (leotatud 2h)
  • 2 dl kookoslaaste
  • 1.25 dl maitsestamata kookospiima
  • 0.5 tl vanilje ekstrakti
  • 1 spl vahtrasiiirupit

Valmistamine:

 1

Pane ahi sooja 180 kraadi peale ning sega kõik “PÕHI” koostisosad, kuni saad paksema kreemja massi. Kalla vormi ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

 2

Samal ajal, kui põhi ahjus on, sega käsitsi või blenderis kõik šokolaadikreemi osad. Lase koogil natukene jahtuda enne, kui selle kreemi sinna peale kannad.

 3

Numbri jaoks mõeldud kreem tuli nii hea, et oli juba oht, et see süüakse enne ära, kui šokolaadikreem jõuab külmkapis koogi peal taheneda. Purusta kurnatud indiapähklid, kookoslaastud, kookospiim, vanilje ekstrakt ja vahtrasiirup kuni saad sobivalt kreemja massi, millest võid teha koogile numbri, lilled vm.

Head isu ja ilusat sünnipäeva kõigile!

šokolaadi-kookosekook



Kirjutas: - 24.02.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: