Shokolaadi-chia puding



Shokolaadi-chia puding 2Chia seemned on tõeline supertoit, sisaldades rohkelt antioksüdante, kiudaineid, valku, erinevaid vitamiine ning omega-3 (64%) ja omega-6 (19%) rasvhappeid.

Üks supilusikatäis Chia seemneid päevas annab Sulle täiesti arvestatavad 100 mg kaltsiumi ja 70 mg magneesiumi.

Tähtis on meeles pidada, et chia seemneid ei ole soovitav süüa toorelt ja kuivalt. Chia seemnetel on võime imada sisse kuni 27 korda suuremas koguses vedelikku võrreldes enda kaaluga ja sellepärast on soovitav neid tarbida alles peale seda, kui nad on mõne vedelikuga nagu taimne piim, mahl või vesi segunedes paisunud. Süües ära suurema koguse kuivi seemneid võib see tekitada Sinu organismis paraja kaose.

Toorkakao on omakorda hea kiudainete allikas, sisaldades magneesiumi, rauda, kroomi, kaltsiumi, kaaliumi, väävlit, vaske, E- ja C-vitamiini. Lisaks on kakaos mõnutunnet tekitavaid aineid nagu trüptofaani, 5-HTP-d, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi.

See puding ei ole tavaline magustoit vaid tõeline super magustoit, mis annab märkimisväärselt energiat ja vajalikke toitaineid.

Koostisosad:

  • 0.5 dl toorkakaod
  • 2 dl mandlipiima (hästi sobib ka kookospiim)
  • 3-4 spl vahtrasiirupit
  • näpuotsaga roosat himaalaja soola
  • 4 spl chia seemneid
  • 0.5 tl vanilje ekstrakti
  • 2 spl kookosõli (sulatatud temperatuuril 25+ kraadi)

Portsjonite arv: 2-3

Valmistamine:

 1

Sega toorkakao, mandlipiim, vahtrasiirup, sool, vanilje ja kookosõli, kuni kakao on segunenud ilusasti ja saadud massis ei ole ühtegi tükki. Juhul, kui soovid magusamat tulemust lisa julgelt vahtrasiirupit natukene. Seda kõike võid teha käsitsi või blenderis.

 2

Seejärel lisa chia seemned. Sega käsitsi või blenderda ning kalla saadud mass 2-3 väiksemasse nõusse ning aseta külmkappi vähemalt 2 tunniks.

Väga mugav on see teha valmis eelmine õhtu, et hommikul süüa üks kiire, tervislik ja toitev suutäis.

Head isu!

Shokolaadi-chia puding 3

 



Kirjutas: - 11.02.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: