Siidine kanepi-šokolaadi toorkook



kanepi-šokolaadi toorkook parapähklitega

Minu üks parimaid viimase aja oste kööki on väikesed 12cm läbimõõduga koogivormid. Hea katsetada erinevaid ideesid ja samas ka paras kogus kahele, kui loov protsess köögis on edukas olnud.

See kanepi-šokolaadi toorkook on peale kolme katsetust selline, et kavatsen seda kindlasti muutmata kujul juba varsti suuremas koguses teha. Mõnusalt rammus, samas õrnalt siidine ja pehme.

Kõhu saab täis ja teoorias teeb see ka õnnelikumaks. Toorkakao sisaldab palju kasulikke aineid nagu E- ja C-vitamiini, magneesiumi, rauda, mineraalaineid ja mõnutunnet tekitavaid aineid nagu trüptofaani, 5-HTP-d, serotoniini, dopamiini, fenüületüülamiini ja anandamiidi.

Parapähklid on üks suuremaid seleeni allikaid ja tänu sellele öeldakse nende kohta inglise keeles ka “mood-lifting food” või “happy food”.

Kanepiseemned meie teadvuse seisundit ei tohiks muuta, aga sisaldavad palju valku, omega-3,-6 ja 9 rasvahappeid ja antioksüdante.

Koostisosad:

  • PÕHI
  • 50 gr parapähkleid (leotatud 2+ tundi)
  • 50 gr rosinaid
  • SISU
  • 3 spl kookosõli (sulatatud)
  • 2 spl vahtrasiirupit
  • 1 keskmine banaan
  • 1 dl kooritud kanepiseemneid
  • 3 spl toorkakaod


*Kogused mõeldud 12 cm läbimõõduga koogivormile.

Valmistamine:

 1

Blenderda parapähklid ja rosinad ning suru saadud mass vormi põhja. (rosinate asemel sobivad hästi ka datlid ja parapähklid võid asendada muude käepärast olevate pähklitega).

 2

Blenderda vahtrasiirup, sulatatud kookosõli ja banaan. Seejärel lisa kanepiseemned ja toorkakao ning blenderda see kõik kreemjaks massiks. Vala see koogivormi ning aseta 60+ minutiks külmkappi.

 3

Peale raputasin kanepiseemneid ja purustatud toorkakao tükke (nibsid).

Head isu!

kanepi-šokolaadi toorkook parapähklitega



Kirjutas: - 14.03.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: