Soe ja natukene krõbe lehtkapsa salat paprikaga



lehtkapsa salat paprikaga 3

Kiire, lihtne ja väga toitev salat. Lehtkapsas on märkimisväärselt kaltsiumi, rauda, A ja C vitamiini ning klorofülli, mis on meie verele kasulik.

Koostisosad:

  • 150 grammi lehtkapsast (puhastatud ja ilma rootsudeta)
  • 75 grammi päevalilleseemneid (leotatud 60 minutit)
  • 1 väike sibul
  • 1 küüslaugu küüs
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 tl meresoola
  • näpuotsaga pipart
  • 2 spl maitsepärmi
  • 1/2 klaasi vett
  • 1 punane paprika

Portsjonite arv: 2

Valmistamine:

 1

Puhasta sibul ja küüslauk ning purusta ja sega blenderis/köökikombainis koos päevalilleseemnete, oliiviõli, meresoola, pipra, maitsepärmi ja veega kuni saad kreemja massi. Vajadusel lisa vett, kui see on liiga paks. Kalla saadud kaste väikesteks tükkideks rebitud lehtkapsale ja sega hoolikalt läbi. Hea tulemuse annab, kui lased sellel kastmel umbes 15-30 minutit sisse imbuda enne ahju panemist.

Tükelda paprika ja sega väikeses kausis oliiviõliga (võib lisada ka natukene meresoola veel), lisa seejärel lehtkapsa salatisse ning sega see kõik kokku.

 2

Laota see kõik ahjuplaadile õhukese kihina ning küpseta 180 kraadi juures 8-10 minutit. Jälgi hoolega, et salat kõrbema ei lähe ning vajadusel sega vahepeal.

lehtkapsa salat paprikaga

lehtkapsa salat



Kirjutas: - 19.01.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: