Tooršokolaadi südamed ja maasikad šokolaadis



maasikad toorshokolaadis

Sõbrapäevale mõeldes üks väga lihtne tooršokolaadi retsept, millest tuli väike kausitäis magusaid südameid ja tosin šokolaadiga kaetud maasikat.

Kakaovõi asemel on selles retseptis kasutusel kookosõli, mis annab kreemisema ja pehmema maitse.

Jaanikaunapulber aitab toorkakao natukene mõrudat maitset siluda, samas võid julgelt kasutada lihtsalt rohkem toorkakaod, kui Sul seda käepärast ei ole. Maitse on ikka hea!

Samamoodi võid välja jätta india pähklivõi ja vanilje ekstrakti. Põhimõtteliselt saab täiesti edukalt väga hea tooršokolaadi teha ka kolme komponendiga (toorkakao, vahtrasiirup ja kookosõli). Šokolaadi sisse võib segada oma maitse järgi erinevaid kuivatatud marju, pähkleid ja seemneid.

Me oleme harjunud, et poes müüdavat šokolaadi ei peeta just kõige tervislikumaks. Meelde tulevad kiirelt transrasvad, valge suhkur, e-ained,  sojaletsitiin jpm. Seda šokolaadi siin võid julgelt süüa ilma süümepiinadeta!

Toorkakao sisaldab rohkelt magneesiumi toetades südant, lisaks on ta ka hea kiudainete allikas, sisaldades palju E- ja C-vitamiini, ning ka kehas mõnutunnet tektavaid aineid nagu serotoniin ja dopamiin.

Vahtrasiirupis on märkimisväärselt mineraalaineid nagu mangaani, tsinki, kaltsiumi, rauda, ja kaaliumi.

Kookosõli on ligikaudu 92% küllastunud rasvhappeid ja need ei ole halvad rasvad, sest kookosõlis sisalduvad triglütseriidid ei tõsta kolesterooli taset, vaid aitavad seda hoopis langetada. Kookosõli annab lisaks energiat, kiirendab meie ainevahetust ja  turgutab immuunsüsteemi.

Kookosõlis leiduval lauriinhappel ja kaprüülhappel on antimikroobne, antioksüdantne ja bakteritevastane mõju.

Koostisosad:

  • 2 dl toorkakaod
  • 0.5 dl jaanikaunapulbrit (karoobi pulber)
  • 0.5 dl vahtrasiirupit
  • 4 spl india pähklivõid
  • 1.25 dl kookosõli (sulatatud kujul)
  • 1 tl vanilje ekstrakti

Valmistamine:

 1

Sega kuivained ja lisa sinna juurde vahtrasiirup, kookosõli (vedelal kujul), india pähklivõi ja vanilje ekstrakt. Sega hoolikalt, et ei jääks ühtegi tükki.

 2

Mass peaks olema piisavalt vedel, et see natukene voolaks. Juhul, kui oled lisanud midagi, mis teeb selle paksemaks, siis lisa natukene kookosõli.

 3

Kalla saadud mass šokolaadivormi ja lase külmkapis taheneda 45+ minutit. Kui Sul vorme ei ole, siis väga hästi töötavad ka paberist muffinivormid, mida on šokolaadi ümbert hiljem väga lihtne eemaldada.

Selleks, et maasikad šokolaadi kasta, võta maasika rohelisest “tutist” kinni või pane kahvli otsa ning keera shokolaadi kreemis. Aseta kas taldrikule või küpsetuspaberile. Selleks, et šokolaad taldrikule väga kinni ei jääks tee taldriku pind õrnalt kookosõliga kokku. Peale 30+ minutit külmkapis on suus sulav magustoit valmis. Kiirema tulemuse saamiseks võid ka sügavkülma kasutada, kuid selle variandiga pead tähelepanelikum olema, sest peale umbes 15 minutit hakkab maasikates olev vesi jäätuma ja tulemus ei ole enam üldse nii hea.

Kuna selle šokolaadi üks koostisosasid on kookosõli, siis on soovitav neid hoida külmkapis. Toasoojas nad kokku ei sula, aga lähevad selgelt pehmemaks.

Head maiustamist!

toorshokolaadi südamed

toorshokolaad sõbrapäevaks



Kirjutas: - 14.02.2015






Lisa kommentaar (Sinu email ei jää teistele näha):


Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*





Ole esimene, kes kuuleb uutest toodetest, retseptidest ja blogipostitustest

Liitu uudiskirjaga: