Allahindlus!
mahe mandel

Mandel mahe 500 g

10.94 € 10.22 €

11 laos

Tasuta transport (Smartpost) al. 45 EUR ostusummast!
Kaup kätte 1-3 tööpäevaga peale arve tasumist.

Mandlid (Prunus amygdalus) on kõrge valgu- ja kiudainesisalduse ning samas madala süsivesikuteprofiiliga, sisaldades lisaks kasulikke omega –6 rasvhappeid, toetades aju tegevust ja arengut.

Mandlites on veel rikkalikult kuidaineid, kaaliumi, monoküllastamata rasvu, E-vitamiini, B1 ja B6 vitamiini ja magneesiumi toetades head kolestorooli taset ja tervet südametegevust.

Omage-6 ja E-vitamiin aitavad parandada naha tervet jumet.

Mandlivalk on hästi omastatav ning selles sisaldub täielik aminohapete komplekt, selle poolest edestavad mandleid vaid sojatoidud. Mandlid on taimsetest toiduainetest üks kõige rikkalikumaid kaltsiumiallikaid, sisaldades 247 mg kaltsiumi 100 g kohta, mida on palju rohkem kui piimas. Samuti on märkimisväärne mandlite fosforisisaldus – 520 mg 100 g kohta.

Mandleid sobib süüa niisama või väga erinevate roogades nagu müslid, magustoidud, kreemid, kastmed ja põhiroad.

Mandlijahu on näiteks üks martsipani põhitooraine, ja mandlijahust tehtud mandlivõi on pehmema maitsega, kui maapähklivõi.

Väga populaarne on mandlipiim, mida võib juua niisama või kasutada erinevates roogades. Väidetavalt aitab mandlipiim leevendada soole- ja maopõletikke. Piimast järelejääv tahke osa jäta kindlasti alles, sest see sobib väga hästi küpsetistesse.

100 grammi mandleid sisaldab:
19,8 g valku
52 g rasva (76% küllastumata rasvhappeid)
20,4 g süsivesikuid
6,8 g kiudaineid
615 kcal toiduenergiat

Magusatele mandlitele omistatakse mineraale taastavat toimet. Mandlipiima peetakse soole- ja maopõletike leevendajaks. Mandliõli võib aidata sapikividest vabaneda ning välispidiselt põletushaavade ja lõhenenud naha ravimiks.

Tootel on Euroopa Liidu mahetoote sertifikaat EE-ÖKO-02
Päritolumaa: Hispaania
Kaal: 500 g
Taassuletavas pakendis

Kategooria: